Ritualul acreditat de Universal Life Church include certificatul religios certificat, certificatul emis de Asociația THE NEW PAGAN DAWN, taxe pe valoarea adăugată, taxe contabile, taxe de ofițer, taxe pentru documente legale și ceremonie.
 
Cei care doresc să efectueze acest ritual vor primi un Certificat funerar eliberat de ULC și unul emis de THE NEW PAGAN DAWN, însoțit de o husă de protecție neagră.
 

CE ESTE UN ÎNMORMANTARE PAGANA?

Înrădăcinați în vechile stiluri de viață agrare, păgânii din întreaga lume au o mare respectare pentru puterile naturii, femeile și multe zeități. Se știe că religiile păgâne au existat mai mult decât iudaismul, creștinismul sau hinduismul. Au fost în jur de 10 sau 15 mii de ani.

Prima existență înregistrată a religiilor păgâne se află în lucrările lui Bede, Venerabilul, care a fost un călugăr care a trăit în jurul anului 735 d.Hr. Aceasta a fost aproximativ aceeași epocă cu Visul lui Rood de Caedmon  , care marchează cea mai veche mențiune cunoscută a lui Hristos în literatura engleză veche.

Nu este surprinzător că influența păgână s-a consolidat în interiorul istoriei, religiei și culturii occidentale. Anumite zile ale săptămânii (marți, miercuri, joi și vineri) poartă numele zeilor păgâni.

Se crede, de asemenea, că unele ritualuri păgâne, precum Solstițiul de iarnă, au fost chiar adaptate creștinismului. Chiar și cu etichetele peiorative, judecata și teama atașate Paganismul a persistat. În ciuda acestui fapt, la fel au și obiceiurile lor funerare.

Vedere păgână asupra vieții și morții

În cadrul numeroaselor secte ale păgânismului, există multe credințe despre moarte, inclusiv viața de apoi. Cu toate acestea, viața și moartea sunt țesute veșnic împreună, indiferent de credință.

Spre deosebire de creștinism, păgânii cred într-o mare sală (sau săli) unde oamenii merg după ce mor. Ei nu cred în reîncarnare sau în ceva apropiat de viziunea creștinismului asupra cerului. Nici ei nu petrec prea mult timp plângând moartea ca în alte religii. În schimb, ei aleg să sărbătorească viața care a fost trăită.

Druidismul, la fel ca păgânismul, are o venerație pentru natura (mamă). Aici, Druidry devine și mai distinctă. Geografia în care trăiești aduce, de asemenea, diversitate religiei. Fie că locuiți într-o pădure tropicală temperată sau într-o savană de stejar, odată cu schimbările de topografie vin schimbări în zeii sărbătoriți.

La fel ca druidismul și păgânismul, atât șamanismul, cât și Wicca cred în puterile transformatoare ale naturii. Șamanismul se vindecă lucrând cu spiritele din natură, în timp ce Wicca se vindecă folosind darurile acordate de natură însăși.

Diferența este că șamanismul este izolaționist și tribal, în timp ce ființele Wiccan împărtășesc unele credințe cu cei cu spirit spiritual. Ambele sunt dogmatice.

Elenismul, la fel ca spiritualitățile păgâne menționate mai sus, este, de asemenea, politeist. Divergența de aici este că se va descoperi o venerație pentru zeii Greciei antice în loc de una în natură.

Elenii se aliniază la filozofi – precum Socrate, Platon și Aristotel. Scopul lor este de a atinge civilitatea și o mentalitate superioară.

Spre deosebire de majoritatea religiilor, zeii eleni sunt tangibili; sunt prezenți în viața de zi cu zi. Elenii cred că posedă un suflet etern, care permite o viață dincolo de eternitate, fie prin reîncarnare, fie prin împărțirea unei mese în interiorul sălilor și tărâmului zeilor.

La moarte, spiritele păgâne călătoresc în viața de apoi. Pot ajunge în Summerland sau în Lumea Cealaltă – locuri de tinerețe veșnică, sănătate și abundență.

Alții cred că sunt reîncarnați, ceea ce este o credință nu numai că se găsește în hinduism, dar se crede, de asemenea, că are o mare influență asupra gândirii romane. Cu toate acestea, alții cred că se vor sărbători veșnic cu zeii în marile săli, în timp ce alții ar putea să cedeze în lumea interlopă întunecată, condusă de Hades.

Protocolul ceremoniei funerare păgâne

Diverse interpretări ale ceremoniilor funerare există în rândul religiilor păgâne, dar temele sunt similare. Veți descoperi preoți sau șamani păgâni rânduiți în întreaga lume care pot fi chemați să îndeplinească ritualurile și slujba funerară.

Fiecare este unic pentru religia sau spiritualitatea lor. Iată câteva lucruri de  așteptat la o înmormântare :

Multe slujbe de înmormântare vor fi ținute afară, dar se vor lua în considerare condițiile meteorologice nefavorabile și decorațiunile. Când ofițerul efectuează serviciul, puteți fi sigur că ceremonia se va învârti atât în ​​jurul naturii, cât și al mediului, pentru a reprezenta ciclul vieții.

În plus, semnele astrologice, elementele zodiacale (pământ, aer, foc și apă), planetele conducătoare (adică Saturn sau Pluto) sau anotimpurile (primăvara, vara, toamna și iarna) ar putea fi reprezentate într-un fel. Considerațiile pentru zei și zeițe pot fi, de asemenea, onorate și venerate.

Ordinea de serviciu

Desigur, în funcție de specificul credințelor decedate, fiecare înmormântare va fi diferită. Cu toate acestea, dacă nu ați fost niciodată la o înmormântare păgână, iată câteva practici generale la care v-ați putea aștepta:

 • Sicriul trebuie să circule în jurul cimitirului de trei ori spre soare, întorcându-se de la est la vest pentru a proteja decedatul.
 • Creaturile, zeitățile sau spiritele responsabile de îndrumarea morților către viața de apoi vor fi chemate să-și îndeplinească datoria.
 • Florile și rășinile de protecție vor fi agățate la gâtul celor dragi ai decedatului.
 • Ofertele vor fi, de asemenea, plasate pe mormânt pentru a asigura călătorii în siguranță.

Rugăciuni

Zeițele și zeii pot fi invocați pentru a cere binecuvântări, mulțumiri și pentru a onora pe decedat. Uneori, decedatul poate solicita o ceremonie neo-păgână pentru a semnifica transformarea lor de la începutul călătoriei lor la naștere până la oprirea finală a vieții lor la moarte.

Puteți auzi lecturi din surse păgâne precum  Cartea egipteană a morțilorEdda de prozăMabinogionCartea umbrelor sau  Carmina Gadelica.

Lecturi sau poezii

Cele  poemele funerare  și citirile s-ar putea aștepta la o înmormântare Pagan va varia. Ele pot rezona în termeni de zeițe și zei, spirite sau călăuze, chiar și persoane dragi care au trecut deja, ca în sărbătoarea Samhain. Cele două exemple de mai jos oferă venerație pentru natură și, de asemenea, unul pentru zeul Osiris.

Din  Cartea umbrelor„Căci eu sunt Sufletul Naturii, care dau viață universului; de la mine, toate lucrurile provin și la mine toate lucrurile trebuie să se întoarcă; iar în fața mea, iubiți de zei și muritori, sinele tău cel mai profund divin se va desfășura în răpirea bucuriei infinite ”.

Din  Cartea egipteană a morților . Pentru zeul Osiris,  „Coroana ta pătrunde în înălțimea cerului, tu ești tovarășul stelelor și ghidul fiecărui zeu. Ești binefăcător în decret și vorbire, cel favorizat al Marii Companii a Zeilor și iubitul Micii Companii al Zeilor. ”

Rituri funerare

Ritualurile funerare variază foarte mult între credințele spirituale. Zeii și zeițele morții sunt, de asemenea, venerați și onorați, mai degrabă decât temuți, așteptând un anumit tip de pedeapsă.

De exemplu, păgânii nordici pot sărbători cu adăugiri de  tradiții vikinge , acordând onoruri lui Odin și regatului Valhalla. Wiccanii vor continua să sărbătorească viețile celor dragi decedați la Anul Nou Vrăjitoarele sau  Samhain .

Elenii pot sărbători Persefona, care locuiește împreună cu Hades șase luni în fiecare an, aducând strălucirea în întuneric. Ei pot, de asemenea, să-l onoreze pe Hecate, care este portarul în lumea interlopă.

Flori funerare

Atât florile, cât și, în special, plantele vii au semnificații speciale pentru păgâni. Dacă vă întrebați ce să aduceți sau să trimiteți, optați pentru o plantă vie ori de câte ori este posibil. Aici sunt enumerate câteva flori și plante și semnificațiile acestora, astfel încât să puteți face alegerea potrivită pentru  florile de înmormântare .

 • Buttercups pentru un prieten din copilărie
 • Irisuri pentru respect și onoare
 • Periwinkle pentru dragostea întâlnirilor din trecut
 • Rozmarin pentru pomenire
 • Floarea-soarelui pentru toți nu este așa cum pare
 • Zinnias pentru lipsa prietenilor absenți

Obiceiuri păgâne de înmormântare și eliberări de suflet

Pregătirea pentru înmormântarea decedatului include:

 • Ungerea picioarelor decedatului cu ulei pentru a ajuta la călătoria viitoare.
 • Înconjurând decedatul cu o lumânare pentru a veghea înainte de riturile funerare.
 • Invocarea zeilor, ghizilor și strămoșilor pentru a asigura călătoria în siguranță.
 • Draparea decedatului în hortensii pentru protecție.
 • Eliberând fumul parfumat al tămâiei și smirnei.

Ulterior, înmormântarea decedatului va include probabil  o înmormântare verde  pentru a fi cât mai ecologică posibil. Sau incinerarea dacă au ales să aibă   în schimb cenușa împrăștiată în natură.

Obiceiurile păgâne de înmormântare sunt finalizate numai atunci când sufletul este eliberat din trup sau din mormânt, convocând o renaștere. Aceasta începe cu o zi înainte de prima zi a decedatului, după moartea lor. Ritualul continuă:

 • Pictează numele defunctului pe o bucată de lemn folosind vopsea albă. Lemnul trebuie să fie cel mai apropiat de dimensiunea palmei sau piciorului lor.
 • Înfășurați un șnur de piele în jurul lemnului – cel mai bine este cel deținut de decedat.
 • Săpați un șanț ceva mai mare decât bucata de lemn. Așezați lemnul înăuntru și îngropați-l. Faceți acest lucru în mormântul lor, în curtea lor sau lângă ușa din spate. Apoi, construiți un lemn de 6-7 pietre mici peste lemn.
 • Construiți aprinderea și tinderea într-un brazier, folosind lemn diferit decât cel folosit anterior. Configurați acest lucru înainte de zori – va trebui să vă treziți devreme.
 • În timpul luminii tranzitorii, îndepărtați mormântul și așezați pietrele într-un cerc.
 • Dezgropați bucata de lemn cu numele pe ea. Apoi, puneți pietrele în gaură.
 • Desfaceți cablul de piele. Folosiți vopsea roșie sau galbenă și acoperiți numele pe care le-ați pictat în alb.
 • La răsăritul soarelui, aprindeți brazierul, așa cum se așează acum deasupra găurii. Adăugați cablul de piele. Apoi, adăugați lemnul vopsit deasupra cablului după ce pielea este aprinsă.
 • Se toarnă unt sau ulei de porumb și băutură tare (dacă defunctul l-a băut) deasupra tablelor, piele și lemn vopsit.
 • Când lemnul a ars în întregime, îndepărtați brazierul. Apoi, umpleți gaura.
 • Procesați cenușa după ce sunt răcite într-un vas de lemn cu un băț.
 • Răspândiți „cenușa” pe mormânt, apoi aruncați vasul de lemn și lipiți-l.

Ce să ne așteptăm la o înmormântare păgână

Dacă nu ați mai participat la o înmormântare păgână, veți descoperi o mulțime de ritualuri și ritualuri antice. Acestea sunt pline de tradiții antice, cu respect pentru zeii, natură și sărbătoarea vieții.

Fiecare religie are ritualurile și credințele sale unice. Numeroasele religii păgâne nu fac excepție, așa că luați în considerare mai multe cercetări dacă participați în curând la o înmormântare păgână. Sperăm că acesta a fost un început util.

Stabileste cand iti iei ramas bun